Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Τα πλεκτά για τον καλό μου...

Φέτος το χειμώνα επιδόθηκα μετά μανίας στο πλέξιμο. Έφτιαξα κασκόλ ... κι άλλα κασκόλ και ... ξανά κασκόλ και ... καπέλα και ... άλλα καπέλα και ... ζιλεδάκια κι ... άλλα ζιλεδάκια. Φρόντισα όμως να μην παραμελήσω τον αντρικό πληθυσμό του σπιτιού. Έτσι έφτιαξα για τον άντρα μου ένα ζιλεδάκι σε μπορντό χρώμα για να το φοράει στο γραφείο.
Του έφτιαξα επίσης και ένα κασκόλ με τη "θηλιά" για να κλείνει στο λαιμό και να μην κρυώνει. Αυτό το έφτιαξα σε γκρι χρώμα.
Εδώ φαίνεται καθαρά η θηλιά

Ο Buzz του γιου μου δίνει και εδώ το παρόν

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Οδηγίες για το κασκόλ

Καλημέρα. Ελπίζω να είσαστε όλοι καλά. Σήμερα θα σας δείξω πως έπλεξα τα κασκόλ αυτής της ανάρτησης.
Παίρνουμε τις βελόνες μας και μία κούκλα από το νήμα και ξεκινάμε. Χρησιμοποίησα:
Βελόνες νούμερο 10 και το νήμα που δείχνω στη φωτογραφία. Αυτό το νήμα μου άρεσε ιδιαίτερα γιατί έκανε σαν "γουνίτσα" και είχε καταπληκτικά χρώματα.
 Περνάμε 120 πόντους στη βελόνα και πλέκουμε όλο "καλή" (όλο μπροστά) 5 δάχτυλα.
Στη συνέχεια κόβουμε 10-10 πόντους στην αρχή της κάθε βελόνας μέχρι να μας μείνουν οι τελευταίοι δέκα πόντοι που τους κόβουμε όλους μαζί και κλείνουμε το πλεκτό.
Η πλέξη και η όλη διαδικασία είναι ιδιαίτερα εύκολη. Αυτό που το ξεχωρίζει είναι ότι κάνει μία ελαφριά κλίση (σα γιακάς) (επειδή κόψαμε τους πόντους) και επίσης το ίδιο το νήμα που είναι ιδιόμορφο.
Για ότι διευκρινήσεις θέλετε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.
Φιλάκια

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Μια παράξενη τούρτα...

Πέρσι, ο γιος μου πήγαινε στο προνήπιο και στα γεννέθλιά του δεν ήθελε με τίποτα να πάρουμε τούρτα για να κεράσει. Ήθελε να κόψουμε τούρτα μόνο στο πάρτι των γεννεθλίων του στο σπίτι. Έτσι αποφάσισα και του έφτιξα μία ... διαφορετική τούρτα, που κάθε της κομμάτι είναι ένα μικρό κουτάκι. Δώδεκα (12) κουτάκια-κομμάτια μαζί σχηματίζουν μία τούρτα. Αυτά τα γέμισα με διάφορα γλυκάκια ενώ είχα φτιάξει κολιεδάκια για τα κοριτσάκια τα οποία τα έβαλα μέσα στο κουτάκι. Για τα αγοράκια έβαλα ένα μικρό αυτοκινητάκι. Το πατρόν το βρήκα εδώ. Το εκτύπωσα σε χοντρό χαρτόνι και αφού το έκοψα και το κόλλησα, το διακόσμησα ανάλογα. Τα πιτσιρίκια ενθουσιάστηκαν. Ελπίζω να σας αρέσουν κι εσάς.




Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Σελιδοδείκτες

Καλημέρα
Πέρσι, η μαμά μου σε μία συνάντηση με τις φίλες της (η οποία γίνεται σε εβδομαδιαία βάση!!!) μου ζήτησε να φτιάξω ένα δωράκι γι' αυτές. Είναι παλιές συμμαθήτριες που συναντήθηκαν μετά από ένα reunion, πριν από 5 χρόνια, και από τότε δεν ξεκόλλησαν. Έφτιαξαν μία παρέα και περνάνε όμορφα. Είπα λοιπόν να φτιάξω σελιδοδείκτες, ως ανάμνηση της νιότης τους και ως σύμβολο των σχολικών τους χρόνων. Έφτιαξα όμως κάτι χαρούμενο και χάρηκαν παρα πολύ. Τους έβαλα, δε, σε χωνάκι με διάφορα καλούδια. Έκαναν σαν παιδιά από τη χαρά τους. Υπάρχει άραγε καλύτερο από το να χαίρονται με αυτά που προσφέρεις και μάλιστα έχεις φτιάξει μόνος σου;;;
Υ.Γ. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο γραφείο μου το οποίο χαρακτηρίζεται από... χάος...

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Λαμπάδα Πεταλούδα

Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα
Το Πάσχα πλησιάζει και έχω αρχίζει να ετοιμάζομαι για τη διακόσμηση λαμπάδας που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πλέον "θεσμός" στο σπίτι μου, καθώς "τροφοδοτώ" με λαμπάδες τα βαφτιστήρια μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Πέρσι σκέφτηκα και φωτογράφισα μία από όλες. Βλέπετε δεν είχα ακόμα τη συνήθεια να φωτογραφίζω αυτά που δημιουργώ. Την έφτιαξα για μία φίλη μου τη Στέλλα, η οποία ενθουσιάστηκε από το αποτέλεσμα. Ελπίζω να σας αρέσει κι εσάς.

Έβαλα ροζ κορδελίτσα με λουλουδάκια, συρμάτινα λουλουδάκια, μία πεταλούδα στο κέντρο και μπόλικο glitter

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ανησυχία για την Ιαπωνία

Σήμερα θέλω απλά να σας μιλήσω για την ανησυχία μου και τη στεναχώρια μου για όσα συμβαίνουν στην Ιαπωνία. Νιώθω ιδιαίτερη αγάπη γι' αυτή τη χώρα, μια και έχουμε ζήσει εκεί χρόνια και έχουμε φίλους για τους οποίους ανησυχούμε. Ευτυχώς είναι όλοι καλά αν και αρκετά ανήσυχοι για το μέλλον. Ας τους βοηθήσει όλους ο Θεός να βγουν από αυτή τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί...

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Σανδαλάκια

Πέρσι το καλοκαίρι είχα πάθει ένα "αμόκ" με τα δερμάτινα σανδάλια. Τα αγόραζα σκέτα και τα διακοσμούσα. Από όσα έδωσα φωτογράφησα μόνο τα τρία ζευγάρια και τα βάζω εδώ για να τα σχολιάσουμε.
Κορδελάκια, κρυσταλάκια και μία ναζιάρα γατούλα για τη φίλη μου τη Βιβή
Κρυσταλάκια, κορδελίτσες σε πράσινο και κίτρινο και άλλη μία ναζιάρα γατούλα. Αυτό για την Ελπίδα.
 
Αυτά είναι για τη φίλη μου τη Γιωργία, με κρυσταλλάκια, κορδελίτσες και ακρυλικά λουλουδάκια


Μπομπονιέρα-παπουτσάκι

Αυτή είναι μία μπομπονιέρα που έφτιαξα για τα βαφτίσια της κόρης της κολλητής μου φίλης Μαρίας. Είναι παιδικό παπουτσάκι, με μπρελόκ (φιγούρες του disney) που φτιάξαμε οι ίδιες, αφού πήραμε τα στοιχεία ξεχωριστά το καθένα. Χρησιμοποίησα τούλι απλό σε φούξια χρώμα και αράχνη σε ροζ. Επίσης βγάλαμε τα κορδόνια και περάσαμε κορδέλα. Οι ετοιμασίες και η διαδικασία ήταν υπέροχα γιατί τη δουλειά τη μοιραστήκαμε δύο, εγώ και η φίλη μας η Γιωργία.

Προσκλητήριο

Μία από τις μεγάλες μου αγάπες είναι τα προσκλητήρια. Όλα ξεκίνησαν πριν από κάποια χρόνια όταν βάφτισα το μικρό μου βλαστάρι (που τώρα έγινε μεγάλο...). Τα προσκλητήρια τα έφτιαξα μόνη μου. Πήρα άδεια CD και ξεχωριστά θήκες γι' αυτά. Στα CD έγραψα παιδικά σουξέ-τραγουδάκια (μια ωραία πεταλούδα κ.λπ.). Στη συνέχεια εκτύπωσα ετικέτα για τα CD. Όσο για το κάλεσμα, εκτύπωσα στο εξώφυλο της θήκης. Ήταν πολύ πρωτότυπα και άρεσαν σε όλους. Η χαρά μου βέβαια δεν περιγράφεται. Ακόμα είμαι περήφανη και χαρούμενη για αυτά τα προσκλητήρια. Σας τα δείχνω λοιπόν να μου πείτε τη γνώμη σας.
Πολλά πολλά φιλάκια. Άννα

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Και μία ζακετούλα...

Καλημέρα από την κρύα Αθήνα. Έχουμε παγώσει. Είμαι και λίγο κρυουλιάρα, οπότε το κακό είναι μεγαλύτερο.
Σήμερα θα σας δείξω μία ζακετούλα που έπλεξα με βελόνες. Πλέκεται ίσιο, σαν κουβερτούλα και μετά ενώνουμε τις ραφές και μεταμορφώνεται σε ζακέτα. Αυτό που μου αρέσει, για μία ακόμη φορά είναι το μαλλί όπου έχει μέσα πούλιες και όταν την φοράω λαμπιρίζει. Την πλέκω και σε γκρι. Μόλις τελειώσω θα σας τη δείξω. Θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Επιδρομή από... Κασκόλ

Φέτος με έπιασε μία τρέλα με το πλέξιμο. Από το Νοέμβριο ένα κάρο πράγματα τα οποία σε κύρια βάση τα δώρισα τα Χριστούγεννα. Ιδιαίτερη απήχηση είχαν τα κασκόλ γιατί το νήμα είχε απίθανα χρώματα και αν και πλεκόταν απλά γινόταν πολύ εντυπωσιακό. Η πλάκα ήταν ότι έκανα διαφορετικά χρώματα στην κάθε φίλη μου. Όμως όταν βγαίναμε έξω τα φορούσαμε όλες μαζί και είχαμε πολύ πλάκα. Σας δείχνω κάποια από αυτά. Ελπίζω να σας αρέσουν.
Αυτό το έφτιαξα για το γιο μου. Δημιουργεί μία "θηκούλα" από όπου το ένα άκρο του κασκο περνάει και δένει γύρω από το λαιμό


Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Καλή Σαρακοστή!

Μόλις γυρίσαμε από ένα τρελλό φαγοπότι με το σόι. Ο μικρός μου πέταξε το χαρταετό με τους νονούς και το μπαμπά του ενώ οι υπόλοιποι (ο γυναικείος πληθυσμός) φάγαμε του σκασμού .
Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Καλή Σαρακοστή. Με υγεία.
Να είστε καλά!