Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

...κι άλλες λαμπάδες (ατελείωτες είναι!!!)

Καλησπέρα
Είμαι λίγο ξεχασιάρα. Τι να πω, λίγο ο έρωτας, λίγο οι υποχρεώσεις, λίγο η άνοιξη που άργησε να έρθει, λίγο το ότι έχω ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι... Συνειδητοποίησα ότι δεν έχω βάλει όλες τις φωτογραφίες από τις λαμπάδες που έφτιαξα (από όσες φωτογράφισα). Έτσι σήμερα, θα βάλω άλλες δύο που άρεσαν πολύ στα κορίτσια που τις έδωσα (τη μία την έδωσα στην πεθερά μου). Είναι με πέτρες και άρεσαν πολύ. Η αλήθεια είναι ότι και εμένα μου φάνηκαν διαφορετικές. Εσείς τι λέτε;
Φιλάκια πολλά
Άννα

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ξεκίνησα τα σανδάλια

Καλησπέρα. Τι μου κάνετε;
Εγώ αυτές τις μέρες ασχολούμαι με καλοκαιρινά σανδάλια. Βασικά, η φίλη μου η Σοφία από τη Θεσσαλονίκη, φίλη και συνοδοιπόρος μου στη γνώση, μου ζήτησε στολισμένα σανδάλια για τις ανιψούλες της. Έτσι έφτιαξα δύο ζευγάρια και επειδή ήμουνα χαρούμενη μια και, σε αντίθεση με τον κακό καιρό που επικρατεί στην Αθήνα, εγώ ασχολιόμουν με καλοκαιρινά θέματα έφτιαξα και ένα τρίτο ζευγάρι για τη Σοφία.
Σοφάκι μου ελπίζω να σου αρέσουν. Πολλά πολλά φιλάκια και σύντομα θα τα πούμε και από κοντά...
Πολλά πολλά φιλάκια σε όλους
Άννα
Σανδαλάκια για τη μικρή ανιψιά της Σοφίας, με τουρτίτσα και την Kitty
Έφτιαξα και ένα κρεμαστό για το λαιμό για να είναι σετ
Για τη μεγάλη ανιψιά, τη μικρή δεσποινιδούλα, με τριανταφυλλάκια και πεταλουδίτσες
Και το ίδιο κρεμαστό για το λαιμό
Τα σανδαλάκια της Σοφίας, λιτά

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Λαμπάδες τέλος...

Καλημέρα και πάλι
Τις ημέρες αυτές, πέρα από όσα αισθάνομαι και βιώνω, έφτιαξα και πολλές λαμπάδες (περισσότερες από 30) τις οποίες είτε χάρισα είτε δώρισα είτε πούλησα (το έκανα κι αυτό). Θα ήθελα να σας δείξω μερικές από αυτές. Δυστυχώς δεν τις φωτογράφισα όλες. Περιμένω τα σχόλιά σας.

 Το κρεμαστό είναι βραχιολάκι με περλίτσες στα χρώματα της πεταλούδας
 Με κανέλα και αποξηραμένο πορτοκάλι
Με μουσικά όργανα και κουμπί. Αυτό που κρέμεται είναι μπεγλέρι
Και το κουτί το διακόσμησα με κουμπιά

Χριστός Ανέστη

Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία. Η Ανάσταση ήρθε και έφερε μαζί της αισιοδοξία και αγάπη.
Χρόνια Πολλά στους Γιώργηδες και τις Γιωργίες.
Ελπίζω να είσαστε καλά, να περάσατε καλά και να ξεκουραστήκατε. Εμείς περάσαμε ήσυχα αλλά ωραία, με πολύ φαγητό, το οποίο θα συνεχιστεί και σήμερα γιατί έχουμε γιορτές.

Πολλά πολλά Φιλάκια
Άννα

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Περιμένοντας την Ανάσταση

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους
Σήμερα είναι μία πολύ ξεχωριστή ημέρα. Μία ημέρα κατάνυξης και περισυλλογής. Μία ημέρα βαρύ πένθους. Μία ημέρα που πονάμε για το δράμα του Χριστού και ελπίζουμε για την Ανάσταση. Είναι όμως και μία ημέρα που πονάμε για την έλλειψη των δικών μας ανθρώπων που έφυγαν από κοντά μας και μας άφησαν γεμάτους αναμνήσεις, αγάπη και δύναμη, μόνους όμως με όλα αυτά τα εφόδια. Μόνους να αισθανόμαστε ένα "κενό" δυσαναπλήρωτο. Είναι το "κενό" που άφησε και σε μένα ο χαμός του μπαμπά μου που αυτές τις ημέρες γίνεται ακόμα πιο "βαρύς". Θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια, που πηγαίναμε στο χωριό, ψήναμε, παίζαμε και περνούσαμε ανέμελα, μια και οι γονείς μας τα είχαν όλα κανονισμένα. Τα χρόνια που ο μπαμπάς μου ήταν τόσο δυνατός που δεν άφηνε να μας αγγίζει και να μας πειράζει τίποτα κακό, τίποτα στενάχωρο. Είναι αναμνήσεις βαθιά χαραγμένες που με κάνουν να θέλω να γίνω κι εγώ καλή μητέρα για το δικό μου παιδί, να το "γεμίσω" με αγάπη και δύναμη ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής.
Σε αυτό τον άνθρωπο, που τόσο μου λείπει και τόσο αγαπώ, είναι η σκέψη μου σήμερα.
Καλή Ανάσταση σε όλους
Άννα

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Λαμπάδες συνέχεια...

Καλημέρα
Ύστερα από ιώσεις, λαρυγγίτιδες και ότι άλλο μπορεί να μας επιφυλάξει η αλλαγή του καιρού επανέρχομαι να σας δείξω άλλη μία λαμπαδίτσα που έφτιαξα. Το κερί είναι άσπρο πλακέ, βαμμένο με πατίνα σε χρώμα καφέ, κορδέλα βελούδο σιφόν και διάφορα στρασάκια. Ελπίζω να σας αρέσει. Πολλά πολλά φιλάκια



Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Λαμπάδες για τις φίλες της μαμάς μου...

Καλημέρα
Το Πάσχα έρχεται με βήμα ταχύ και τρέχουμε για να προλάβουμε. Σήμερα η μητέρα μου θα δώσει τις λαμπαδίτσες στις φίλες της (12 στον αριθμό). Η επιθυμία της ήταν να φτιάξω κάτι διακριτικό. Έτσι έφτιαξα αυτές τις δύο παραλλαγές, σε φούξια και πορτοκαλί. Συνδύασα το λουλουδάκι με την κορδέλα και το κορδελάκι στη συσκευασία. Για τη συσκεασία χρησιμοποίησα ύφασμα (οργαντίνα) και σατέν κορδελάκια ανάλογου χρώματος.
Το πορτοκαλί φόντο που βλέπετε (και που τόσο διακριτικά κρύβει τον χαμό που γίνεται από πίσω) είναι ένα σουπλά από τσόχα που βρήκα στο jumbo και έχω αρχίσει να το διαλύω, κόβοντας λίγο λίγο.
Έχω αγωνία να δω αν τους αρέσουν. Θα σας ενημερώσω.
Η φούξια λαμπαδίτσα

Η πορτοκαλί λαμπαδίτσα
Η συσκευασία των δύο

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ζιλεδάκι για τη δασκάλα μας

Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα.
Με έπιασε η προκοπή δεν μπορώ να πω!!! Έφτιαξα λαμπάδες που θα σας τις δείξω προσεχώς και τελείωσα και κάποια πλεκτά που άλλα τα φωτογράφισα, άλλα τα έδωσα πριν προλάβω να τα φωτογραφίσω και άλλα "υποχρέωσα" τους αποδέκτες να μου τα φωτογραφίσουν.
Το σημερινό πλεκτό το έφτιαξα δώρο για το Πάσχα για τη δασκάλα του γιου μου στο Νηπιαγωγείο, την κ. Μαρία. Με την κ. Μαρία είμαστε πολύ τυχεροί. Είναι μία καταπληκτική δασκάλα και παιδαγωγός μα πάνω από όλα είναι ΤΕΛΕΙΟΣ άνθρωπος. Μαθαίνει στα παιδιά να αγαπούν τη γνώση και την αναζήτηση αυτής. Τα προβληματίζει χωρίς όμως να τα "βαραίνει". Τα έχει υπό έλεγχο χωρίς να τα μαλώνει, χωρίς τσιρίδες και φωνές αλλά πάντα με αγάπη, υπομονή και επιμονή. Τι να πω... Ότι και να πω γι' αυτή τη γυναίκα είναι λίγο.
Επειδή ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα το έδωσα πριν το Πάσχα για να το φορέσει αλλά πάνω στον ενθουσιασμό μου... ξέχασα να το φωτογραφίσω. Έτσι τις φωτογραφίες τις τράβηξε η δασκάλα μας (πληθυντικός ευγενείας).
Το έφτιαξα σε πράσινο χρώμα και το γύρω γύρω μοιάζει σαν γουνάκι. Μπροστά έβαλα και ένα κουμπί. Το είδα και φορεμένο και της πήγαινε πολύ. Χάρηκα βέβαια ιδιαίτερα.
Αυτά προς το παρόν. Μάλλον με έπιασε η λογοδιάροια...
Πολλά πολλά φιλάκια

Πίσω μέρος

Μπροστινό μέρος

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Λαμπάδα για μία... ζουζούνα

Σήμερα έφτιαξα μία πολύ κοριτσίστικη λαμπάδα για μια μικρή ζουζουνίτσα. Για να πω την αλήθεια (χωρίς παρεξήγηση) τη ζήλεψα λιγάκι γιατί το θέμα της ήταν η φραουλίτσα, στην οποία έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία. Η λαμπάδα είναι τετράγωνη, ροζ. Γύρω γύρω τύλιξα κορδέλα με φιλαράκια, έβαλα καρδούλες στρας στο πάνω και κάτω μέρος της λαμπάδας, τη φραουλίτσα στη μέση και στο κερί έκανα μία "επάλειψη" με γκλίτερ. Ελπίζω να της αρέσει και να σας αρέσει.